Νησιά

ΜΥΚΟΝΟΣ

Η Μύκονος είναι ο βασικός ηγέτης στον ελληνικό τουρισμό ως το πιο λαμπερό και δημοφιλές νησί. Οι επισκέπτες γοητεύονται από τις ομορφιές του από την πρώτη στιγμή. Μικροί δρόμοι, χρωματιστά λουλούδια, κρυστάλλινα νερά και καταπληκτικό ροζ ηλιοβασίλεμα σε συνδυασμό με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών τα οποία συμπληρώνουν το τοπίο.

Επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας Παραπορτιανής, από τις πιο όμορφες εκκλησίες του νησιού, στο κάστρο της πόλης με εκπληκτική θέα στο λιμάνι και στα Αρχαιολογικά, Λαογραφικά και Ναυτικά Μουσεία για κάποια ιστορία.

Βουτήξτε στα γαλανά νερά στις πιο διάσημες παραλίες όπως η Ψαρού, η παραλία Paradise, ο κόλπος της Ελιάς ή αγκυροβολήστε μέχρι τις πιο ερημικές!

ΔΗΛΟΣ

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά μυθολογικά, αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία της Ελλάδας και έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο οπαγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Στην πραγματικότητα είναι ένα “μουσείο” , αφού ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει στην αρχαία πόλη, να δει τα αρχαιολογικά θεμέλια, την αρχαία αγορά, να ξεναγηθεί ή ακόμα και να δει μια εικονική απεικόνιση της Δήλου 3500bc. Μυθολογικός προσανατολισμός αφού ήταν το νησί όπου γεννήθηκε ο Απόλλωνας – Θεός του φωτός και η Άρτεμις – Θεά του κυνηγιού και έκτοτε κανένας δεν επιτρεπόταν να γεννηθεί ή να πεθάνει σε αυτό το νησί. Από την άποψη της ιστορίας, η Δήλος αποτελούσε την τράπεζα της Ελλάδας με σχεδόν 25.000 πολίτες και πάνω από 30 διαφορετικές πολιτιστικές αγορές.

Σήμερα οι επισκέπτες επιτρέπεται να σταματούν μόνο στο νησί αυστηρά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΠΑΡΟΣ

Είναι το νησί με τα πιο όμορφα χρώματα. Με τυπική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με λευκά σπίτια, μικρούς πλακόστρωτους δρόμους και εκκλησίες με μπλε τρούλους. Ο δημοφιλής αυτός προορισμός για windsurfers και kite surfers, προσελκύει διαφορετικούς επισκέπτες στο νησί. Επίσης υπάρχουν και άλλοι παραθαλάσσιοι οικισμοί για τουρίστες.

Μεταξύ άλλων παρεκκλησιών επισκεφθείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πάρου, τη Βυζαντινή Μονή Εκατονταπυλιανής, που σημαίνει την εκκλησία με τις εκατό πόρτες. Επισκεφθείτε τοπικά μουσεία όπως Αρχαιολογικό, Λαογραφικό, Βυζαντινό και δοκιμάστε το υπέροχο κρασί της.

Βουτήξτε στις πιο δημοφιλείς παραλίες όπως οι Κολυμπήθρες, η Χρυσή Ακτή, η Νέα Χρυσή Ακτή και η Σάντα Μαρία και αν πρόκειται να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό άθλημα, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε kite surfing στην παραλία Πούντα.

ΝΑΞΟΣ

Είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με πολλά ορεινά και παραθαλάσσια χωριά. Ο ρόλος της Νάξου στην οικοδόμηση του ελληνικού πολιτισμού στα αρχαία χρόνια ήταν αξιοσημείωτος και διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα ενώ συνδυάζει μια κοσμοπολίτικη μοντέρνα θέα σε όλο το νησί. Η ακτογραμμή απεικονίζεται από πανέμορφα καθαρά νερά και αμμώδεις παραλίες ιδανικές και για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας.

Επισκεφθείτε το όμορφο κάστρο της χώρας, περπατήστε και δείτε τη θέα της Δήλου από την Πορτάρα και επιλέξτε μερικά από τα πολλά μουσεία που βρίσκονται στην περιοχή. Μια βόλτα στα παραδοσιακά χωριά του νησιού, όπως η Απείρανθος και η Χάλκη, θα σας εντυπωσιάσουν.

ΙΟΣ

Η Ίος είναι το λουλούδι των Κυκλάδων. Ήταν ο τελευταίος χώρος ανάπαυσης του διάσημου ποιητή Όμηρου. Κυρίως διάσημο για τα σμαραγδένια νερά, τις αμμώδεις παραλίες, τη γραφική πόλη και τη νυχτερινή ζωή.

Σύμφωνα με έναν μύθο στο νησί υπάρχουν πάνω από 365 εκκλησίες, μία για κάθε ημέρα του χρόνου, η Παναγιά Γκρεμιώτισσα, βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της Χώρας. Επισκεφθείτε το παλιό κάστρο στη βορειοανατολική πλευρά της Ίου, το Παλαιόκαστρο και το αρχαιολογικό μουσείο της Χώρας.

Βουτήξτε στα έντονα καταπράσινα νερά του νησίου. Οι πιο δημοφιλείς παραλίες μεταξύ πολλών άλλων είναι η Μυλοπότα, το Μαγκανάρι, ο Γιαλός και ο Κάλαμος.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Η Σαντορίνη είναι ο πιο ρομαντικός προορισμός μεταξύ των ελληνικών νησιών. Όμορφα χωριά έχουν κατασκευαστεί στην καλντέρα, με εκπληκτική θέα και η αξιόλογη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική θέτει το ιδανικό τοπίο για το διάσημο ηλιοβασίλεμα. Μια βραδινή βόλτα στους μικρούς δρόμους της Οίας και των Φηρών είναι ότι καλύτερο.

Επισκεφθείτε τον αρχαίο χώρο του Μινωικού Ακρωτηρίου, μια πόλη που καλύπτεται πλήρως από ηφαιστειακή έκρηξη τέφρας και την αρχαία Θήρα στην κορυφή ενός λόφου πάνω από το χωριό της Περίσσας.

Απολαύστε το μπάνιο σας στην Κόκκινη παραλία με τη χαρακτηριστική σκοτεινή άμμο, τους κόκκινους βράχους και τα σκούρα μπλε νερά και εξερευνήστε τη μαύρη αμμώδη παραλία στην Περίσσα.BOOK NOW